ICT

Het ouderwetse krijtjestijdperk behoort al een aantal jaren tot het verleden. De school is namelijk in het bezit van 11 digitale schoolborden. Vanaf groep 3 heeft elke groep er een. Een groot voordeel is dat alles wat je wilt laten zien, duidelijker is voor de kinderen en  alle methoden hebben digitale lessen. Wil je iets verduidelijken adhv een filmpje is dat ook geen enkel probleem.

De Wegwijzer beschikt over een computerlokaal. Daar kunnen de kinderen van een groep tegelijk werken met de computer. Tevens staan er in de groepen ook een of meerdere computers. Alle computers worden beheerd door ITS Leidschendam. Zij zorgen er ook voor dat eventuele problemen met de borden worden verholpen. Er zijn voor alle kinderen leuke en leerzame programma's waarmee ze kunnen oefenen. Deze zijn er al voor kinderen vanaf groep 1.

Ook beschikken de klassen 3 t/m 8 over Snappet. Snappet is een adaptief digitaal onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Een totaaloplossing voor alle kernvakken voor groep 4 tot en met 8 in het basisonderwijs.

Snappet vervangt niet de rol van de leerkracht maar zorgt er enkel voor dat kinderen op hun eigen niveau de lessen kunnen verwerken. De lessen worden nog steeds door de leerkrachten verzorgd. Leerkrachten hebben tevens de mogelijkheid om kinderen gericht te laten oefenen met de onderdelen waar zij op uitvallen. De resultaten van de gemaakte opgaven worden direct aan de leerling maar ook aan de leerkracht teruggekoppeld.
Meer informatie over Snappet kunt u vinden op: