Oudervereniging 2020-2021

Wat doet "Oudervereniging De Wegwijzer" zoal?

De ouderbijdrage staat dit jaar wederom op €55.00. Dit bedrag wordt in het desbetreffende schooljaar geïnd en is inclusief het schoolreisje. De werkgroep bepaalt het schoolreisje naar toe gaat en welke datum het wordt. Vervolgens worden de parken besproken, de bussen geregeld, de indeling van de bussen gemaakt, ouders worden geregeld die meegaan om de kinderen te begeleiden, een EHBO-post voor de kleine ongevalletjes, lijsten met de groepsindelingen en alle telefoonnummers voor de begeleiders en EHBO worden gemaakt.

Sinterklaas
Tijdens de vergadering van de werkgroep wordt besproken hoe we de Sint laten arriveren. Als dit besproken is neemt de OV deze taak voor haar rekening. In overleg met de onderbouw leerkrachten die in de werkgroep zitten, worden de cadeaus bepaald en besteld. De groepen 1 t/m 4 krijgen een cadeau op 5 december en een kleinigheidje in hun schoen en de groepen 5 t/m 8 krijgen een cadeau in hun schoen. Dit wordt door ons allemaal ingepakt en in zakken verdeeld. De dag voor de landelijke intocht worden de scholen versierd zodat de kinderen (en ook wij) helemaal in de stemming komen.

Kerst
Met de kerst wordt een kerstdiner georganiseerd. Er komen intekenlijsten te hangen aan de deuren van iedere klas waarop ouders kunnen aangeven wat ze aan eten willen maken voor het diner. Wij zorgen dan voor de placemats/tafellakens, glazen, borden, servetten en bestek. Wij proberen met kinderen kerststukjes te maken. Verder wordt er bedacht hoe we een leuke invulling kunnen geven aan de middag voor het diner om alvast een beetje in kerstsfeer te komen. Tijdens het diner zijn alle ouders welkom op de aangegeven locatie voor een gezellig samenzijn onder het genot van kerstmuziek, een drankje en iets lekkers.

Pasen
Met Pasen worden er verschillende activiteiten door school georganiseerd. Meestal worden er ook paaseieren verstopt en per groep weer opgezocht. Door de paashaas wordt iets lekkers uitgedeeld dat wordt betaald uit de kas van de Oudervereniging.

Avondwandelvierdaagse (mei)
Wij zorgen ervoor dat er brieven meegaan met de kinderen, zodat kinderen zich op kunnen geven die met hun ouders mee willen lopen. Als we de routes binnen hebben, gaan we kijken wat een mooie plek is om met een versnapering voor jong en oud te gaan staan. Dit is altijd ergens halverwege de route. De laatste avond worden de medailles uitgereikt aan iedereen die er één besteld en betaald heeft.

Koningsspelen
Deze dag staat in het teken van sportief bezig zijn. De werkgroep draagt er zorg voor deze dag op een sportieve manier te laten verlopen en om de kinderen kennis te laten maken met diverse sporten.

De sportdagen van de bovenbouw zijn op een sportpark. Wij zorgen ervoor dat de kinderen daar iets lekkers krijgen. Wanneer de Koningsspelen zijn kunt u ook weer vinden in de jaarkalender op  de website en in de Social Schools agenda.

Afscheid groep 8
Dit is altijd wel een speciale activiteit want dit is het laatste wat je doet voor deze groep. Na de musical (in juli) voor de ouders op vrijdagavond wordt er een disco georganiseerd met buffet waar de ouders zelf voor zorgen d.m.v. intekenlijsten. Tijdens de disco wordt de drank verzorgd door de werkgroep. Voor de drankjes krijgen de kinderen een aantal bonnen en de ouders moeten betalen. De kinderen krijgen namens de OV ook altijd nog een leuk aandenken.

Goede doelen
Het is belangrijk voor de school dat er soms op een leuke manier wat extra geld wordt binnen gehaald om extra dingen aan te kunnen schaffen voor de kinderen. Het ene jaar zijn dat rubberen tegels voor onder een klimrek en een ander jaar zijn dat weer nieuwe school T-shirts, het is maar net waar er behoefte aan is. Afgelopen jaar (mei 2019) heeft de OV bijgedragen aan diesel en vervoer naar Tiel waar de Stichting Vrienden van Suriname zit.

Werkgroepen
Voor al deze activiteiten hebben we werkgroepen. In elke werkgroep zitten een aantal leden van de OV en een aantal teamleden. Tijdens vergaderingen en via de mail wordt de hele OV op de hoogte gehouden door de werkgroep. Ideeën en suggesties zijn dan altijd welkom. We doen ons best doen om het voor iedereen zo leuk mogelijk te organiseren.

Vergadering
Ongeveer zes keer per jaar komt de hele OV bij elkaar om te vergaderen. Bij de eerste of tweede vergadering of daartussen is een algemene ledenvergadering. Hier wordt dan het afgelopen jaar doorgenomen en de balans voor het komende jaar besproken. Voor de algemene ledenvergadering wordt U uitgenodigd. Heeft U interesse om lid te worden dan kunt U altijd een vergadering bijwonen om te kijken of het wat voor U is.

U ziet dat er dus veel geregeld wordt door de leden van de oudervereniging, wij kunnen dit niet zonder hulp en ouderbijdrage van alle ouders.

Ook kunnen wij elk jaar nieuwe OV leden gebruiken die ons komen helpen met het organiseren. Voelt u daar iets voor kom dan gerust een vergadering bijwonen. Neem daarvoor of voor andere vragen contact op via ovdewegwijzer@outlook.com

Voorzitter:
Marleen Sirvania
Secretaris:
Frederique Andreae
Penningmeester:
Machiel Penning

Leden van de oudervereniging:

Anneke Sebel
Verena Werdmuller von Elgg